13 Temmuz 2009 Pazartesi

Zeus'un Çapkınlıkları ve Çocukları

Zeus, Zeus, Zeus! Yani ben =)
Şaka bir yana Zeus o kadar çapkındır ki ölümlü ve ölümsüz herkes ile ilişkiye girmiştir. Hatta Leda'nın kocasının kılığına girip onla birlikte olmuştur. Sonra gerçek kocası ile tekrardan ilişkiye girince ayrı yumurtadan 2 çocuk dünyaya gelmiştir. Birisi kocasının kılığına giren Zeus'tan diğeri ise gerçek kocasından. ( Tıp bile şaşırmıştır buna :D )

http://www.mavielmas.com/anasayfa/resim/adatepekoyu/Zeus-Hera.jpg
Zeus ve Leda olduğunu sandığım kişi

Hatta Leda kocalarını aldatan aristokrat kadınların bir sembolüdür.

Ah Zeus , Ah! Neler yaptın böyle! =)

Zeus yetmedi Europa ile de ilişkiye girmiştir. Bu ilişkide ki en önemli olay ise birlikte olduğu kızın ismini bir kıtaya vermesidir. Yani şuan ki "Avrupa" kıtası... Ferhat ile Şirin'in aşkına bedel =)

http://www.gardnermuseum.org/collection/images/europa.jpg
Europa

En sevmediğim şey ise Zeus'un Ganymedes adında bir genç oğlana aşık olmasıdır. Yani o dönemde de eşcinsellik vardı. Hatta Platon bu konuyu ele almıştı. Neyse Zeus , Ganymedes'i Olympos'a kaçırıyor. Bu eşcinselliğin nedeni ise Sparta'da uygulanan düzende idi. 300 Spartalıyı izleyen arkadaşlar bilirler. 0-7 yaşına kadar çocuklar ailelerinin yanında kalır 7 den 2o yaşına kadar askeri eğitim için kışlalara verilillerdi. 20 - 40 yaş arası evlenirdi ama kışladan izin alarak. O da çoğalmak için. Kışlada çocukların başına bir eğitmen ve gözetmen olarak verilen "ağabey"ler ile çocuklar arasında duygusal yakınlaşma oluyordu. Bu nedenle devlet politakası eşcinselliğe dönüşüyordu. Hatta bilenler varsa İskender'e gay diyenler bile vardı. Arkadaşı ile çok yakınlaşmasından dolayı =) O da Spartta eğitimi almıştı çünkü...

http://img1.blogcu.com/images/x/f/i/xfisiltix/prom-griepenkerl.jpg
Zeus ve Ganymendes...

Bu kadar Mitoloji bilgisi yeter! Zeus'un da eşcinsellğini unutun , çıkarın aklınızdan =)

Bu bilgiler bir çok mitoloji kitaplarında var , Azra Erhat'ın kitaplarına bakabilirsiniz...

Hadi eyvallah, sağlıcakla kalın kadim dostlarım...


Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa