13 Haziran 2009 Cumartesi

NOKİA Şarj Aletlerini Tarihe Gömüyor!

Yazan : Laklakçı

http://www.julecomservice.com/nokia_logo.jpghttp://www.nokia.com.tr/MEDIA_BANK_100/R6Accessories/A/ACP-12/acp-12_312x312.jpg

Nokia, üzerinde çalışmalar yaptığı "Kablosuz güç transferi" ile ilk örneklerinde başarılı oldu.

Kablosuz güç transferi , elektromanyetik dalgaları elektrik enerjisine çeviren bir sitemdir. Bu sistem sayesinde cep telefonu şarj edilebilecek.

Yapılan çalışmalarda prototip'in elektromanyetik dalgalardan 50 mw enerji alabildiği söyleniyor. Bunun da bir mobil cihaz için yetecek düzeyde olduğu belirtiliyor.

Telefonlarımız heryerde şarj olamayacak. Telefon bataryasının dolması için kablosuz güç transferinin ; radyo, televizyon ve baz istasyonlarından gelen dalgaları alması gerektiği söyleniyor.

Bu proje için düşünülen tek dezavantaj ise konuşma sürelerinin kısalacağı yönündeki varsayımlardır. Bu varsayımların nedeni ise, cep telefonlarının kendini şarj edebilecek enerji kaynaklarını bulamaması olarak gösteriliyor.

Ben inanıyorumki Nokia firması böyle bir projeye geçiş yapacaksa bütün olumlu ve olumsuz yanları ortaya koyup, bu koşullara göre plan ve program yapacaktır. Böylelikle sorunlar büyük ölçü de ortadan kalkmış olacaktır...

Kaynak : Milliyet.com

Etiketler: , , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa